Între doua spamuri şi o carte de vizita s-ar putea să primiţi zilele acestea si o invitatie de a intra în comunitatea crescanda a LinkedIn, un site de tip "reţele sociale" gen Friendster, dar orientat catre mediul de afaceri. În lume, în prezent acest gen de site-uri se bucură de o creştere exponentiala a numărului de membrii .
Acţionează ca un amplificator al practicilor de retea care le oferă membrilor săi posibilitatea de a găsi referinte profesionale comune.
Fiecare utilizator completează un formular de contact şi isi invita contactele sa se alăture retelei sale. Acestia fac acelasi lucru, şi aşa mai departe iar acesta duce la creşterea reţelei initiale.
Utilizatorul are opţiunea de a căuta în lista sa de contacte direct sau indirect, dar pentru a contacta un membru, trebuie să treaca prin conexiuni intermediare, care la randul lor trebuie sa-si dea acordul pentru a servi ca referinta. Referenţii trebuie să completeze un formular unde sa specifice relatia lor cu solicitantul (manager, coleg, client, etc) .Practic prin intermediul LinkedIn poti sa afli informatii despre locuri de munca , despre conditii si situatii direct de la cei implicati.
Mai trebuie mentionat ca pană în prezent, serviciile sunt gratuite pe LinkedIn iar situatia de criza financiara in care se afla destul de multe state ,si care a dus implicit la afectarea stabilitatii locurilor de munca ne face sa credem ca astfel de retele vor continua cu cresteri semnificative .