Wednesday, January 14, 2009

Cum poti sa navighezi pe internet fara sa fii online

Compania americana Webaroo si-a propus sa faca bani din servicii Internet pe care le ofera utilizatorilor de laptop-uri si de alte gadgeturi mobile care se pot conecta la web. Ce este diferit fata de alti furnizori este ca noul serviciu nu ofera acces la Internet nici prin cablu, nici wireless. De fapt, nici macar nu necesita o conexiune.

Webaroo si-a propus sa copieze un numar semnificativ de pagini web si sa il faca accesibil, la cerere, pentru utilizatorii care se afla pe drum sau in zone unde nu au acces la Internet. Cei care vor descarca software-ul din pagina www.webaroo.com trebuie sa se conecteze la Internet cateva minute (pentru a se descarca pe computer continutul paginilor urmarite de Webaroo) dupa care vor putea vizualiza acele site-uri chiar daca intre timp nu mai au acces la Retea.

Exista evident si anumite limitari. Deoarece utilizatorii nu sunt conectati la Internet, informatiile nu sunt furnizate in timp real, deci nu se poate pune problema cumparaturilor online sau a download-ului. Cu toate acestea, analistii sunt de parere ca serviciul va fi un mare succes in randul angajatilor care calatoresc foarte mult in afara zonelor acoperite cu conexiuni Internet.

No comments: