Tuesday, January 13, 2009

Accesul la internet pana in 2020


Se estimeaza ca dispozitivele mobile vor reprezenta principalele instrumente de conectare la internet pentru majoritatea utilizatorilor in 2020, potrivit unui studiu realizat de compania americana de cercetare de piata Pew Internet & American Life Project.

In urma studiului s-a anticipat ca vom vedea o schimbare substantiala in uzul telefoanelor mobile in urmatorii ani, iar telefoanele de ultima generatie vor indeplini atat functiile unui computer portabil, cat si pe cele ale unui telefon. Terminalele mobile vor reprezenta principalele dispozitive prin care oamenii vor naviga pe internet, dar numai atunci cand ecranele acestora vor creste in dimensiuni, utilizatorii putand astfel citi mai usor informatiile afisate.

Mai devreme de 2010, majoritatea accesarilor la nivel global se vor face prin intermediul dispozitivelor mobile, dar deocamdata cele mai multe dintre aceste dispozitive raman notebook-urile, nu telefoanele. Iar ramanerea pe pozitii a notebook-urilor va fi sustinuta, de raspandirea retelelor wireless la nivel mondial in urmatorii ani.

O estimare impartasita insa de analisti in acest moment e ca vanzarile de telefoane mobile de ultima generatie, de genul smartphone-urilor, vor creste intr-un ritm mai mare decat cele de telefoane mobile obisnuite. In 2008 au fost vandute la nivel mondial mai mult de un miliard de telefoane mobile, iar vanzarile urmeaza sa inregistreze cresteri de peste 7% de la an la an, potrivit companiei de cercetare de piata IDC.

No comments: