Wednesday, January 7, 2009

Greseli facute in blogging

In continuare o sa incerc sa fac o lista a principalelor greseli care ,dupa parerea mea sunt destul de intalnite in blogging.Vor fi cuprinsen atat pareri personale cat si opinii luate de unde credeti , de la populatia ce-si petrece mare parte din timp pe planeta blogging.
Exista metode de atragere a cititorilor , si greseli care duc la pierderea lor.Daca citiorii unui blog se gastiga greu ,ei pot fi pierduti foarte usor.

1.Foarte multe posturi
E indicat sa se scrie undeva pana in 5 articole pe zi ,pentru ca o abundenta de articole va plictisi cititorul .

2.Redundanta in postare
Posturile trebuie sa aiba o anumita prospetime , articole repetate sau care vor expune mereu acceasi tema nu vor mai prezenta interes.

3.Continut neinteresant
O ideea ar fi sa vezi care din posturi au fost cele mai vizitate si sa pastrezi aceasta linie de interes.

4.Posturi irelevante
Nu este recomandat ca o parte semnificativa din posturi sa paraseasca tema generala a blogului.Blogul trebuie sa contina informatii structurate in asa fel incat sa iti placa sa le citesti, in situatia in care te-ai gasi pe alt blog.

5.Postari foarte lungi
Nu e total interzis sa existe si posturi mai lungi ,dar nu crec ca cititorii ar dori sa foloseasca scoll-ul de fiecare data cand intra pe blogul tau ,asa ca informatiile trebuie sa fie cat mai comprimate .

7.Posturi neregulate
Odata ce exista niste persoane care iti urmaresc blogul ar trebui sa incerci sa nu dezamagesti facandu-ti foarte rar aparitia pe blog.

8.Limitarea subiectivitatii
Chiar daca blogurile ascund si urme de subiectivitate ,trebuie totusi pastrat un echilibru si evitate excesele. Nu poti transforma un blog intr-o oda personala si nici in oda adusa altor persoane sau unor chestii care te impresioneaza.

No comments: